Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Επίσκεψη στο Δασαρχείο Ιωαννίνων

Στα πλαίσια δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. επισκεφθήκαμε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009 στο γραφείο της, την Δασάρχη Ιωαννίνων κα. Φανή Κούτλα προκειμένου να ενημερωθούμε για τις εργασίες που έχουν γίνει βάσει της Μελέτης Διαχείρισης και Προστασίας των Δασυλλίων Λόφων Ιωαννίνων.


Όπως μας διαβεβαίωσε η κα. Δασάρχης έχει ολοκληρωθεί η περίφραξη, με πέτρινο τοίχο στο μεγαλύτερο μέρος της, της 864 στρεμμάτων έκτασης του Αισθητικού Δάσους Ιωαννίνων πράγμα που το εξασφαλίζει από καταπατήσεις. Η περίφραξη έγινε στην οριογραμμή της οριοθέτησης του έτους 1969 και τα υφιστάμενα ορόσημα.

Κατασκευάσθηκε επίσης το δίκτυο Πυρόσβεσης το οποίο βρίσκεται σε λειτουργική ετοιμότητα και περιλαμβάνει 6 δεξαμενές ύδατος των 500 m3, και 71 πυροσβεστικούς κρουνούς σε δίκτυο σωληνώσεων 10.000 μέτρων.

Από προηγούμενη επίσκεψή μας στο δασύλλιο είχαμε αντιληφθεί ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιών που γειτνιάζουν με αυτό, κόβουν τα χόρτα της αυλής των και τα ρίχνουν μέσα στο δάσος πράγμα απαράδεκτο και επικίνδυνο. Εζητήσαμε από την κ. Δασάρχη να διώκονται και να τιμωρούνται οι υπαίτιοι τέτοιων πράξεων.

Η συζήτηση με τη Δασάρχη κα. Φανή Κούτλα και την κα. Μαργαρίτα Καρβούνη διεξήχθη σε άψογο και φιλικό κλίμα, επεκτάθηκε σε θέματα πυροπροστασίας, συμπεριφοράς επισκεπτών του δάσους κλπ προοιωνίζοντας μία καλή συνεργασία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
-